Wanneer u verdacht wordt van seks met een bewusteloos slachtoffer, verkrachting of een ander zedendelict, zult u door de politie opgeroepen worden voor verhoor. Zo’n verhoor verloopt vaak volgens een vast patroon, opgedeeld in twee fases. Het valt aan te bevelen een verhoor niet onvoorbereid in te gaan, maar na een oproep van de politie direct contact te zoeken met onze juridisch specialisten. Vul nu het formulier op de site met uw persoonlijke gegevens, dan wordt u vaak dezelfde werkdag nog teruggebeld voor een kosteloos oriënterend gesprek.
Sociaal verhoor
Een politieverhoor begint over het algemeen met het sociaal verhoor. In dit gedeelte van het verhoor tracht men kennis met u te maken door te vragen wie u bent, wat u voor werk u doet, wat uw hobby’s zijn, hoe uw woonsituatie is en meer van dit soort zaken. Tevens is de kans groot dat men in dit gedeelte van het verhoor informeert naar uw seksleven. De politie zal bijvoorbeeld vragen hoe vaak u seks heeft en hoe u de kwaliteit van deze seks beoordeelt.
Alhoewel de eerste fase van het verhoor dus bedoeld is als kennismaking, kan het zo zijn dat de politie tussendoor zo nu en dan toch zaakgerelateerde vragen stelt. Wees dus vanaf het begin op uw hoede en bedenk goed welke informatie u wel en niet wilt delen. Daarbij geldt bovendien dat u niet verplicht bent tot antwoorden. Vindt u een vraag te ver gaan of bent u bang dat een bepaald antwoord tegen u zal worden gebruikt, dan kunt u zich altijd beroepen op uw zwijgrecht.
Zaakgerelateerd verhoor
Het sociaal verhoor gaat vaak automatisch over in het zaakgerelateerde verhoor, waarin men u vragen stelt die specifiek te maken hebben met de zaak waarvoor u bent aangehouden. In het begin zal de politie hier nog weinig over loslaten, maar gaandeweg zal uit de vragen steeds duidelijker worden waar u precies van wordt verdacht. Als u de beschuldigingen ontkent, zult u vaak gevraagd worden waarom er dan door het slachtoffer aangifte tegen u is gedaan. Het valt aan te raden deze vraag niet te beantwoorden, tenzij u direct een aannemelijke ontlastende verklaring paraat hebt.
De Zedendelict Advocaat helpt u bij voorbereiding verhoor
Verhoor door de politie kan een behoorlijk intimiderende en onprettige aangelegenheid zijn. Als u hier geen ervaring mee hebt, geldt bovendien dat u vaak niet goed weet wat u wel en niet moet zeggen. Een ervaren strafrechtadvocaat kan u helpen het verhoor goed voor te bereiden en voorkomt daarmee dat u een verklaring aflegt die uw zaak schaadt. Kom vandaag nog in contact met onze zedendelict specialisten door het formulier op deze site te vullen met uw persoonsgegevens. U wordt dan zo spoedig mogelijk gebeld voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.